2024-03-15
📍雲米家(荃灣)荃灣四坡坊17號地舖今晚叫阿媽唔好煮飯,同佢出街食,佢最鐘意食辣噖,我地就去咗呢間有雞煲有飯有麵餐廳食,多啲選擇😆😆👉涼伴青瓜 💰$30😋😋😋😋.8/5大大碟,青瓜咬落新鮮爽脆,個汁好惹味,酸酸辣辣夠哂濃,食唔停口👉水煮牛肉飯💰 $58😋😋😋😋.7/5成個set上,唔好睇個格咁細,我一夾起啲牛肉,份量係超多,牛肉煮得好入味,又林又夠辣,餸飯一流,仲有酸蘿蔔開胃同上湯煮菜,非常健康👉牛𦟌魚皮鮫米線 💰$45😋😋😋😋.8/5我叫咗多酸,果然啱哂我口味,又酸又辣,個湯係成碗個精髓,又有好多我鐘意食嘅牙菜,牛𦟌滷得入味,魚皮鮫新鮮,搞到差唔多食哂,留唔到比阿媽食👉炸豆腐 💰$20😋😋😋😋.7/5豆腐炸到外脆內軟,面層鋪上滿滿蒜蓉,再點埋啲辣粉,真係不得了回頭:yesyesyes,見隔離枱食雞煲大讚,搞到我同阿媽已經講定搵日我地要再嚟食雞煲同酸菜魚,仲有好多其他嘢食😆😆
荃灣四坡坊17號地舖
👉涼伴青瓜