2020-03-13
作為荃灣人,無意中行過搵到一間酒吧,而且係有野食既,即刻入去試下,順便飲下野,同男朋友談下心👍🏻呢間餐廳環境吾錯,夜晚重有Live Music,可以同朋友一路食住美味既食物,飲住美酒,聽住音樂,一流👍🏻👍🏻我地一坐底,店員即刻招待我地,我地點左杯野飲先,再傾下計諗下食啲咩。我杯飲品叫孟婆湯,入面有不同既酒,可以飲出甜酸苦澀幾感味道,真係好特別👍🏻而男朋友點左杯巨鋒提子主題,除左酒,入面當然有巨鋒提子汁,甜甜地,好易入口😍食物方面,我地叫左 風乾火腿露荀卷,同埋火焰香草烤春雞,同埋冬蔭公海鮮意粉露荀卷好特別,咬落去有幾重口感,你會食到露荀既鮮味,牛油果醬既味道,火腿既肉味,重有薄餅底既口感,真係幾好食👍🏻個冬蔭公海鮮意粉真係好正,醬汁竟然好creamy但又不失冬蔭公既味道,唔會太酸,呢個crossover認真正!烤雞真係全晚戲玉,店員會先在雞上面點火,好靚又好食。雞肉一啲都吾硬,仲帶有酒香 可以一邊食,一邊飲野,同男朋友慢慢談下心,非常之好。大家都快啲去試下啦,同情人或三五知己一齊去都可以,飲下野,食下野,聽下歌,輕鬆一下👍🏻,happy hour都好抵呀,唔怪得咁多熟客仔