2019-10-10 62 views
呢日經過荃灣見到有間冰室用蕃茄湯嚟做主題, 由於個仔鍾意食蕃茄湯既關係, 所以我就走去睇下, 門口見佢嘅招牌推介仲有瑞士雞翼, 同埋厚切牛乳炒蛋三文治, 由於我哋早去,大概六點左右去到所以唔使排隊。特色蕃茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋套餐跟咗德國腸同埋瑞士雞髀, 瑞士雞髀好入味, 雞髀嘅肉質幼嫩滑, 保持到肉汁。 肉腸有四款, 由芝士腸 ,早餐腸 ,辣嘅珍寶腸同埋唔辣嘅珍寶腸, 到個蕃茄湯螺絲粉, 蕃茄湯底夠香濃, 似係自己用蕃茄餚湯。吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋三文治套餐跟咗個薯仔沙律, 個厚切牛乳三文治幾揼本 我諗呢度大概有三隻蛋左右, 蛋味幾香, 加咗牛乳有少少creamy嘅感覺, 吉列豬扒炸得夠脆身, 夠入味,唔會好乾。 吉列豬扒飯同另外個餐都一樣塊豬扒都係炸得夠脆身, 豬扒都幾大塊差唔多有成半隻碟咁大。麻辣脆雞粒雞粒炸得都幾脆, 以炸嘅小食嚟講呢隻雞粒嘅麻辣味都算幾出。

特色蕃茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋

吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋三文治

吉列豬扒飯

麻辣脆雞粒

雞粒炸得都幾脆, 以炸嘅小食嚟講呢隻雞粒嘅麻辣味都算幾出。

• 麻辣脆雞粒
  • 瑞士雞脾