2021-11-29
今日去到荃灣同朋友食飯傾下計 見到呢間酒吧餐廳 岩晒兩個人一路傾一路飲飲食食環境都算闊落 枱同枱之間唔會話好近 飲野傾計一留 餐廳背景播住英文慢歌 環境氣氛一流我地兩個唔係好識叫cocktail 膽粗粗就問侍應有咩介紹 佢就介紹咗兩款Seasonal Cocktail比我地🍸Stage Moscow Mule $68🍹🥒Cucumber Cooler $68兩杯 cocktail都係偏清新 作為餐前cocktail 感覺唔錯🥗🦐香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98沙律汁係酸酸辣辣好開胃 帶子同大蝦新鮮彈牙 配上柚子、車厘茄 感覺好清新 同兩杯 cocktail 好似同一個系列咁 諗番頭先個侍應應該係睇完我地叫既野食 再去推薦合適既餐酒 呢一點絕對要加分呢到既廚房屬於開放式廚房 你可以睇住廚師煮嘢食 但同時佢個抽風系統係唔會令到你聞到有油煙味 佢地廚房較細睇落就可以容納3-4位廚師 呢個廚房比較細都可以算係優點 因為上菜唔會好快 可以同朋友慢慢傾計🦀🍚新鮮蟹肉蟹膏意大利飯 $138呢個飯一拎到上嚟就好香 第一眼望落去蟹肉唔多 食落去蟹肉幾鮮甜 個飯好濃嘅蟹膏味道 食食下先見到原來個意大利飯入
🍸Stage Moscow Mule $68
🍹🥒Cucumber Cooler $68
🥗🦐香煎帶子大蝦泰式田園沙律 $98
🦀🍚新鮮蟹肉蟹膏意大利飯 $138
呢個飯一拎到上嚟就好香 第一眼望落去蟹肉唔多 食落去蟹肉幾鮮甜 個飯好濃嘅蟹膏味道 食食下先見到原來個意大利飯入面好多蟹肉 頭先個面嗰啲只係裝飾 🤣但個飯我覺得有小小偏淋 如果可以硬番小小就冇得彈
🧀🍕水牛芝士薄餅 $118
呢啲大路既 classic pizza 都唔會有咩大驚喜個批底做得幾夠脆
總共呢餐兩個人食左500零蚊 食到呢啲酒吧餐廳 我個人覺得幾抵食 加分位係個侍應會配合客人食既野作出推薦 而小小既扣分位 就係個意大利飯淋左小小