2018-03-21 1581 views
在荃灣估唔到見到間高級嘅西餐廳 裏面裝修很有格調,樓底高所以,還有閣樓部份,閣樓位置還可以包場和友人在此開個小型聚會也不錯。這裏的店員服務十分有禮貌,感覺以為在尖沙咀的西餐廳。這裏食物很多元化,沒有特定的晚餐當然也有白酒,紅酒供應。顧客只要選擇主菜,飯,或意粉等,加38元就可以轉做晚餐。餐包括餐湯,沙律和飲品。我叫咗炭燒黑毛豬扒伴脆香蕃薯薯條蘋果蓉,因為見到有蕃薯薯條好特別。友人側叫了炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒 今晚嘅餐湯係甘荀忌廉湯,見到一粒粒嘅甘荀蓉,超正,而且還熱蕩蕩,唔知係咪同個盛載嘅器皿有關。沙律係桃什菜沙律,餐廳用了多款沙律菜,仲加了切碎的蕃茄仔,用了黑醋汁,仲有幾片嘅桃。食下去甜甜,酸酸,好開胃。除了有餐包外,餐廳還送了每人一件肉醬芝士酥盒,暖暖的,雖然細細個,但裏面都有唔少嘅肉醬,細細地,食完唔會有滯的感覺原來除了黑毛豬扒外,上面還有件磨菇,磨菇咬落去好多汁,好味。黑毛豬燒得好靚,一啖咬落去好香炭燒味,沒有半點肥膏,雖然瘦,唔會靭,我唸就係黑毛豬特別之處。豬扒下面鋪了蘋果蓉,甜甜地,同豬扒一起吃,好夾。蕃薯薯條,帶點甜味,不會太脆,但感覺好得意,同薯條大不同友人側叫了炭
在荃灣估唔到見到間高級嘅西餐廳
裏面裝修很有格調,樓底高
所以,還有閣樓部份,閣樓位置還可以包場
這裏食物很多元化,沒有特定的晚餐當然也有白酒,紅酒供應。

友人側叫了炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
甘荀忌廉湯

桃什菜沙律
桃什菜沙律

肉醬芝士酥盒
肉醬芝士酥盒

炭燒黑毛豬扒伴脆香蕃薯薯條蘋果蓉

友人側叫了炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒 ,友人叫了7 成熟,一嚟到,好大碟,有好幾件,肉眼扒好嫩滑,每件仲有一定嘅厚度,慢慢細嚼才吞,十分滋味

最後叫了個甜品,55度朱古力班尼士蛋糕伴雪糕
用了55 度朱古力,未至於太苦,恰到好處,廚師加了朱古力溶液伴在碟上,當食朱古力蛋糕配搭埋朱古力溶液起吃,就好似食梗心太軟,香濃嘅朱古力味就充斥喺個口內,好滿足。通常這個甜品都會配上雲厘拿雪糕,一濃,一淡的配合,正
55度朱古力班尼士蛋糕伴雪糕

餐飲另外再加了20元轉熱朱古力 ,好香滑,唔甜。
熱朱古力

友人就飲涷檸茶。涷飲不用再加錢,哈哈。
涷檸茶
Type of Meal