2022-08-14
好耐無食過韓國野喇....係香港唔駛飛都食到正宗韓國菜今日嚟到荃灣愉景新城嘅✨️梨泰園 ITAEWON餐廳環境濶落舒適餐牌2人餐都唔錯的, 只係$388店員仲推介樽裝韓國直送醃製海鮮有醃魷魚,海螺,蝦,蠔3款以上仲有88折添我地幾個人散叫左啲菜式每枱都有韓國前菜小碟6款:黑豆, 芽菜, 青瓜, 腐皮, 泡菜, 蘿蔔款款都唔重味,前菜淡味點都不錯的🍹飲品整得好精緻,打卡一流白桃藍柑荔枝梳打 *$42藍與透明相間猶如天空海洋味道清新怡人🍹芒果生米酒 *$78芒果味濃,伴以淡淡的酒精味女士都覺得容易口入🍜韓式辣伴冷麵(蕎麥麵) *$82超彈滑又煙靭用冰水浸住,夏天食格外冰涼🍽炸魷魚配紫菜 *$68大大條酥炸魷魚,紫菜粉絲卷炸粉幾薄,食落唔覺油膩🥣海鮮豆腐辣湯 *$98材料豐富:硯, 蝦,魷魚,豆腐,翠玉瓜,金菇,湯底微辣,飲落唔嗆喉,帶出鮮味🥘必點招牌菜 釜山炸雞🐔無骨太陽芝士雞鍋*$198 (16件)醬料加$20可轉配玫瑰醬或黑松露醬每碟4款炸雞,最特別係芝士洋蔥,同埋甜辣炸雞。芝士醬加埋黑松露醬,真係好惹味好,個煱有火暖住,啲醬就唔會凍到杰撻撻。炸雞外脆內軟,非常之Juicy,推介👍
好耐無食過韓國野喇....
係香港唔駛飛都食到正宗韓國菜
今日嚟到荃灣愉景新城嘅
✨️梨泰園 ITAEWON
餐廳環境濶落舒適
餐牌2人餐都唔錯的, 只係$388
店員仲推介樽裝韓國直送醃製海鮮
有醃魷魚,海螺,蝦,蠔
3款以上仲有88折添
我地幾個人散叫左啲菜式
每枱都有韓國前菜小碟
6款:黑豆, 芽菜, 青瓜, 腐皮, 泡菜, 蘿蔔
款款都唔重味,前菜淡味點都不錯的
🍹飲品整得好精緻,打卡一流
白桃藍柑荔枝梳打 *$42
藍與透明相間猶如天空海洋
味道清新怡人
🍹芒果生米酒 *$78
芒果味濃,伴以淡淡的酒精味
女士都覺得容易口入
🍜韓式辣伴冷麵(蕎麥麵) *$82
超彈滑又煙靭
用冰水浸住,夏天食格外冰涼
🍽炸魷魚配紫菜 *$68
大大條酥炸魷魚,紫菜粉絲卷
炸粉幾薄,食落唔覺油膩
🥣海鮮豆腐辣湯 *$98
🥘必點招牌菜 釜山炸雞🐔
無骨太陽芝士雞鍋*$198 (16件)
醬料加$20可轉配玫瑰醬或黑松露醬
每碟4款炸雞,最特別係芝士洋蔥,同埋甜辣炸雞。芝士醬加埋黑松露醬,真係好惹味好,個煱有火暖住,啲醬就唔會凍到杰撻撻。炸雞外脆內軟,非常之Juicy,推介👍🏻
梨泰院份量大大碟,味道正宗
款式夠多選擇
要嚟多幾次試下啊!