記得之前呢到叫夏捌月,但依家改左名做名捌月,好奇一問先知,原來名捌月係新line, 食材更高質😍什菌湯好杰身,唔係溶哂既菇,仲好有顆粒感,好香濃😋😋龍蝦湯+$12非常濃郁,仲有啖啖龍蝦肉,材料十足👍🏻👍🏻凱撒沙律配風干火腿+$18加左芝士薄片,脆脆地既煙肉干,令口感更豐富黑松露芝士醬薯條+香煎牛舌配紅酒汁黑松露好香,配上呢隻淡淡既芝士,口感有d 沙沙地,雖然無拉絲效果,但好好味😍😍牛舌配紅菜泥,牛舌煎得好惹味,灑上少少黑椒調味👍🏻👍🏻非常欣賞紅菜頭泥甜甜地,味道有d 似紫心蕃薯,仲有d爽口既顆粒感,好好味!厚煎美國帶骨肉眼扒 - 18安士勁大塊,仲大過我手掌🤩🤩勁多肉汁,夠嫩滑,配左薯條,粟米薯蓉,同埋紅菜頭泥,中和返,無甘油膩蒜泥白汁大蜆意粉蜆大隻又好鮮甜,意粉炒得好惹味,陣陣蒜香😍😍凍檸檬茶:平時係加糖漿,佢係加左蜜糖,good, 感覺好滋潤!🍋🍯仲有甜品,點左紐約芝士蛋糕同藍莓芝士蛋糕,餅底少少脆,上層濃烈既芝士味,入口滑溜,而藍莓芝士蛋糕就比較甜少少💖女仔食甜品永遠都有第二個胃😂😂呢個二人套餐真係好豐富,其實三個人加d 小食都夠食😂😋😋呢到靜靜地,食物質素又高,情侶撐台腳or

什菌湯
好杰身,唔係溶哂既菇,仲好有顆粒感,好香濃😋😋

龍蝦湯

龍蝦湯+$12
非常濃郁,仲有啖啖龍蝦肉,材料十足👍🏻👍🏻

凱撒沙律配風干火腿

凱撒沙律配風干火腿+$18
加左芝士薄片,脆脆地既煙肉干,令口感更豐富

黑松露芝士醬薯條

香煎牛舌配紅酒汁
黑松露芝士醬薯條+香煎牛舌配紅酒汁

蒜泥白汁大蜆意粉
蜆大隻又好鮮甜,意粉炒得好惹味,陣陣蒜香😍😍

凍檸檬茶

紐約芝士蛋糕
藍莓芝士蛋糕

呢個二人套餐真係好豐富,其實三個人加d 小食都夠食😂😋😋呢到靜靜地,食物質素又高,情侶撐台腳or 約埋幾個朋友來傾下計食下野都好岩👍🏻👍🏻

而且店員都超nice, 服務好好😊😊等我地差唔多食完一道菜先上下一味,甘就唔會放涼哂d 野食👍🏻👍🏻👍🏻好貼心😘😘

2018-10-24
$250 (Dinner)
龍蝦湯
凱撒沙律配風干火腿