2024-08-07
之前已經被南本草結合涼茶與咖啡嘅概念而吸引咗去幫襯過長沙灣店😙不過始終地點唔太方便😝宜家喺佐敦永安開咗新分店就更方便啦😇分店同紹香園合作,除咗咖啡茶飲外,仲有中西式烘焙糕點😋最近仲推出優惠🤩購買任何飲品都可以半價換購烘焙產品一件😙下午茶飲啖茶食件餅最啱😌😌☕️火麻仁拿鐵 ($39)最鍾意佢嘅signature系列🥰可以將草本養生元素融入cafe飲品😌宜家仲可以揀有啡同冇啡,真係幾時嚟飲都得🤭火麻仁拿鐵係我最常叫,因為真係好濃好香😋而且功效又多,潤腸又護膚🥰🍵雲泡開心果堅果奶拿鐵 ($39)近期真係處處都見到開心果嘅蹤影😆呢度用咗「紹香園」嘅優質堅果,開心果奶泡更香,味道更突出😌拿鐵用堅果奶代替鮮奶,更健康🥰🥧蔓越莓夏威夷果仁塔 ($18)加熱後食更香🤤撻皮鬆脆又重牛油味🧈夏威夷果仁被焦糖包裹住,又甜又香脆😋同蔓越莓嘅酸甜好夾👍🏻🥐朱古力扁可頌 ($35)除咗傳統中式甜點外,連大熱嘅扁牛角酥都有😍將牛角包壓扁後更酥脆😋香濃嘅朱古力又唔會蓋過牛油香,好邪惡好正😆
火麻仁拿鐵
雲泡開心果堅果奶拿鐵
🍵雲泡開心果堅果奶拿鐵 ($39)
蔓越莓夏威夷果仁塔
🥧蔓越莓夏威夷果仁塔 ($18)
朱古力扁可頌
🥐朱古力扁可頌 ($35)