呢間上網見到人哋影嘅相好吸引,專食日本和牛😍🇯🇵。除咗可以散叫之外其實都仲有晚市套餐。價錢一啲都唔平,一於就等我哋幫大家試一試究竟得唔得。.📍和牛晚市套餐($888).🔸和牛沙律和牛口感柔軟油潤,加上淋咗胡麻醬嘅沙律其實都冇乜理由唔好食😍。.🔸和牛天婦羅和牛顏色紅嫰,用紫蘇葉包住再加上脆漿去炸。天婦羅薄脆,牛肉軟嫰加上紫蘇葉嘅獨特香氣🌿真係好好食。.🔸A5和牛鵝肝三文治淨係睇賣相已經好吸引❣️,加埋金箔簡直就係畫龍點睛✨。麵包鬆脆好香牛油味🧈,中間夾住A5和牛同鵝肝,入口柔軟,好juicy但又唔會覺得好油膩,所有材料完全係融為一體。配上鬆脆嘅多士同真係好香口好好食😍❤️❤️❤️。.🔸話梅車厘茄車厘茄多汁帶少少乳酸味,酸酸地又清爽用嚟清口腔好正。.🔸 A5和牛薄燒未燒之前已經睇到牛肉油脂分布均勻,雪花紋好靚❄️。一大片和牛肉質油潤夠晒香滑🤩,再配埋旁邊香脆蒜片、蔥花同蛋漿🧄🌱🐣就更加好味💯,好似返咗日本🇯🇵一樣。同平日食鐵板燒嘅和牛薄燒一樣咁正🔥‼️.🔸肉食者一疊有齊四個部位🥩,包括牛脷、肩胛、牛西冷、三角位。牛舌:厚切有咬口,食落軟滑好高質。肩胛、西冷:軟嫰冇筋,都唔錯。三角位:因為佢嘅脂肪比例高
📍和牛晚市套餐($888)
🔸和牛沙律
和牛沙律

🔸和牛天婦羅
和牛天婦羅

🔸A5和牛鵝肝三文治

🔸話梅車厘茄
車厘茄多汁帶少少乳酸味,酸酸地又清爽用嚟清口腔好正。
話梅車厘茄

🔸 A5和牛薄燒

🔸肉食者
一疊有齊四個部位🥩,包括牛脷、肩胛、牛西冷、三角位。
牛舌:厚切有咬口,食落軟滑好高質。
肩胛、西冷:軟嫰冇筋,都唔錯。
三角位:因為佢嘅脂肪比例高,所以口感都係最腍嘅,食落有好油潤但係又唔會太膩,應該係我哋食過暫時最好味嘅三角位。
肉食者

🔸和牛櫻花蝦釜飯配麵豉湯
成日覺得釜飯係日本版嘅煲仔飯🍲,煲底真係有飯焦,用上珍珠米飯粒飽滿。伴以香蒜、櫻花蝦同舞蓉菇做點綴都唔錯。不過跟住飯嘅和牛口感好韌好難咬開🥲,失望。
和牛櫻花蝦釜飯
麵豉湯

最後甜品係香甜嘅王林蘋果🍏同奶凍。奶凍質感杰身好濃厚,冇平時食嗰啲咁水嫩,係個超濃縮版嘅奶凍。
甜品

食物分量會根據人數而有改變,每位$888 ,價錢好貴😳但係質素又的確係幾高,同埋個餐每一道菜都真係有和牛🐃,啲肉嘅質素 唔錯,份量一定夠食有餘。自問係肉食獸嘅話真係可以去試吓😻。
Type of Meal
Dinner