2023-10-13 1209 views
尋晚同朋友仔聚會,黎左呢間「紅樓」位於鑽石山啟鑽商場的豪華酒樓,裝潢美觀優雅帶點中式特質,呢度座位寬敞坐得舒適、光線又充足,原來酒樓佔地7500呎😱😱 行入少少仲有卡位設計👍🏻下次訂檯,我識request 啦🤭一坐低,見到上檯的茶壺🫖係放上蠟燭台上熱住, 保持住茶的溫度☕️非常適合鍾意飲熱茶的我🤩所以一傾就傾左成餐晚飯😚真正咁慢慢嘆住靚茶傾偈🤣🤣 店內的姨姨s態度殷勤有禮😉今晚我地叫左好多餸😂因為樣樣都想試下🤭放心, 我地無浪費的,最後打包左個炒飯番屋企😋😋😋 招牌荔枝木燒鵝 - 例牌燒鵝滿滿的油光、鵝皮仲好香脆添帶有淡淡荔枝香的肉質,口感有嚼勁配搭上梅味香濃的酸梅醬,不得了😋日本櫻花蝦蒸棋子勝瓜櫻花蝦香口又有口感,味道突出配上一口一件的勝瓜, 提升了勝瓜的鮮感😋紅樓炒飯 配料充足,味道剛好😚😚份量起碼夠4人食用,性價比高👏🏻👏🏻😋 古法羊腩煲-細 (晚市優惠)二人份量剛好,羊腩味道十足,唔會太羶炆得入味,而且配料非常足,又吸收晒濃濃的湯底,唔錯🫰🏻而家晚市仲做緊 🈹鑽之選🈹 優惠👇🏻🔆紅酒炆牛孖筋煲-例🔆蠔皇北菇鵝掌煲-例🔆籠仔荷香蒸海蝦-例🔆古法羊腩煲-細🔆京式金牌片皮鴨-半隻✅2-
尋晚同朋友仔聚會,黎左呢間「紅樓」

😋 招牌荔枝木燒鵝 - 例牌
燒鵝滿滿的油光、鵝皮仲好香脆添
帶有淡淡荔枝香的肉質,口感有嚼勁
配搭上梅味香濃的酸梅醬,不得了

😋日本櫻花蝦蒸棋子勝瓜
櫻花蝦香口又有口感,味道突出
配上一口一件的勝瓜, 提升了勝瓜的鮮感

😋紅樓炒飯
配料充足,味道剛好😚😚
份量起碼夠4人食用,性價比高👏🏻👏🏻

😋 古法羊腩煲-細 (晚市優惠)

而家晚市仲做緊 🈹鑽之選🈹 優惠👇🏻
🔆紅酒炆牛孖筋煲-例
🔆蠔皇北菇鵝掌煲-例
🔆籠仔荷香蒸海蝦-例
🔆古法羊腩煲-細
🔆京式金牌片皮鴨-半隻
✅2-6位,限選1份。
✅7位以上,限選2份。
⚠️優惠期限及條款,餐廳有最終決定權!
招牌荔枝木燒鵝
日本櫻花蝦蒸棋子勝瓜