2017-04-28
之前食過觀塘工廠大廈的西餐廳,覺得不錯,今天又是陰天,就決定在荔枝角長沙灣工廠大廈林立的地區看看有無餐廳吧。咁岩可以坐窗口位,雖然望大馬路,但坐窗口感覺有feel點。餐廳原來是代表澳洲人生活態度同飲食文化,不加一的餐廳!欣賞店員的服務態度,我地睇menu咁耐都無吹,上菜收野都問我地。叫餐最方便,本身想叫水牛芝士蕃茄沙律既,但見到Bondi salad就想試下,唔知會唔會更有澳洲風味呢?!沙律有紅椰菜 洋蔥 青瓜 小蕃茄 日式蘿蔔配有粗鹽和橄欖油。份量唔係飽肚,但都清新仲係粗鹽,感覺健康好多咁,哈哈,青瓜同日式蘿蔔好爽口幾好呀。椰菜花湯好濃椰菜花味,蔬菜味但不是青味,點餐包幾好食,餐包有少少外脆內軟。另外都可以點牛油,都好香滑感覺。軟殼蟹墨汁意大利飯上枱時勁香,內有野菌同深深既墨汁意大利飯。首先一讚係軟殼蟹勁香脆又有肉,好好食,非常香口,特別蟹腳很脆。意大利飯很飽滿,墨汁沒有腥味,欣賞!意大利飯是軟,但配上野菌令口感配上一點硬口,幾好口感。澳洲肉眼扒又係勁香又香肉味,有野菌翠玉瓜小蕃茄同薯仔。配菜多款色,多色蔬菜很健康同減少牛朳味,因為好大舊,所以食食下有蔬菜食更好!清清味,牛肉不會硬,
澳洲肉眼扒又係勁香又香肉味,有野菌翠玉瓜小蕃茄同薯仔。配菜多款色,多色蔬菜很健康同減少牛朳味,因為好大舊,所以食食下有蔬菜食更好!清清味,牛肉不會硬,都夠林身,有肉汁同係口中留有肉味,幾好呢。