2024-01-24
終於跌到10度以下🥶梗係要去食啲驅寒暖胃野平時去上水都係排另一間醉雞店咁啱發現依間醉雞米線有邊爐打!食落好有驚喜!🔶上等藥材花雕火鍋湯底 $68勁抵食!有桂圓、杞子同紅棗,藥材味唔重,酒味好出,飲完一碗湯即刻暖笠笠🥰🔶農場鮮雞(小)$98雞件大大舊,由佢地喺煲入面滾,食到最後都仲係嫩口,唔會柴,正!🔶手打墨汁墨魚丸雙拼汕頭牛筋丸$60「墨味好出!」一咬落去忍唔住讚嘆出聲🤣 手打丸彈牙唔會淋/太實,包住粒粒墨魚,推薦!汕頭牛筋丸入面係有肉眼可見既牛汁,爆汁之後有濃濃牛味,嚼勁同鮮嫩並存❤️🔶鮮蝦雲吞(拼芫茜餃)$38芫茜餃好足料,真係食到芫茜既清香🥰識欣賞既人會好鍾意雲吞既蝦同豬肉既比例都ok🔶超強吸湯炸腐皮王 $38店員見我地一心想飲花雕湯,就推薦我地要啲吸湯小食,另外仲有芋絲、響鈴、山根嗰啲🔶唐生菜$35洗得乾淨又新鮮份量2人食都好足夠🔶菊花蜜 $22味道幾濃,清清甜甜,打邊爐既下火之選🔶百香果茶 $22 唔會冰多過茶,有果甜味唔會過膩唔知店舖前身係咪甜品店?裝修新淨,白色為主,坐得好闊落,仲有樓上個層會回訪🥰
梗係要去食啲驅寒暖胃野
平時去上水都係排另一間醉雞店
咁啱發現依間醉雞米線有邊爐打!食落好有驚喜!
🔶上等藥材花雕火鍋湯底 $68
🔶農場鮮雞(小)$98
🔶手打墨汁墨魚丸雙拼汕頭牛筋丸$60
🔶鮮蝦雲吞(拼芫茜餃)$38
芫茜餃好足料,真係食到芫茜既清香🥰識欣賞既人會好鍾意
雲吞既蝦同豬肉既比例都ok
🔶超強吸湯炸腐皮王 $38
🔶唐生菜$35
洗得乾淨又新鮮
份量2人食都好足夠
🔶菊花蜜 $22
味道幾濃,清清甜甜,打邊爐既下火之選
🔶百香果茶 $22
唔會冰多過茶,有果甜味唔會過膩
唔知店舖前身係咪甜品店?
裝修新淨,白色為主,坐得好闊落,仲有樓上個層
會回訪🥰