2021-02-22 117 views
早幾日見人介紹藥膳湯麵,睇到藥膳二字已經覺得出街食都好健康咁,即刻約朋友黎試下。平日晚上7點9左右到達,可以即時入座,店內亦有唔少食客。 到我地食完9點零都仲有食客黎。 店內座位不多,但枱與枱間唔算太迫。 店面職員不多(2個),但又唔洗都等好耐就有人落單。點左2個套餐,香辣藥膳牛肉湯手工麵同藥膳古早牛肉湯手工麵,配鹽酥墨魚春卷同藥膳上湯濃汁手作牛丸。 香辣藥膳牛肉湯手工麵睇落已經令人有食慾。湯好濃,藥膳味無我想像中咁勁(我鐘意重藥膳味),牛肉量多,肉質淋易咬,蘿蔔大大件,好淋。我最鐘意個手工麵,好好咬口。 碗麵份量大,食唔晒,但因為個麵好味,幾飽都想食埋佢。 藥膳上湯濃汁手作牛丸哩個湯就真係我想要既藥膳湯。 好濃藥膳味 yumyum 牛丸無特別引起我注意,個湯就好好味。鹽酥墨魚春卷哩個無乜特別,正常墨魚春卷個餐另外有杯飲品,我點左凍無糖茉莉花茶,朋友點左蜂蜜茉莉花茶。 普通茶一杯,無特別。 如果有得叫珍珠奶茶,個感覺會更好 哈哈兩個人埋單$216。 銅鑼灣簡單食,地方都叫坐得舒服,咁既價錢都算抵。

鹽酥墨魚春卷
哩個無乜特別,正常墨魚春卷

2021-02-22
$110 (Dinner)