莆田最近推出海蠣菜式,老公鍾意食蠔煎,今日放假就同佢去試下吧!今次試元朗分店,搭西鐵去非常方便,元朗站K出口一出已經直達形點一期,上一層就到喇!元朗分店比尖沙咀分店更大樓底更高,空間感十足,非常舒適門口紙牌印住:莆田海蠣鮮,養足300天,好吸引啊一坐下店員便送上花茶,仲向我地推介海蠣菜式,有6款選擇,6選2只係$188非常抵食,海蠣煎必選啦!另外揀左椒鹽海蠣,老公喜歡吃香口野福建特色海蠣煎,好大塊好多海蠣,賣相吸引食落感覺比一般柯仔煎無咁粉,蛋量較多,海蠣鮮甜咸香,配上蛋,味道質感都好有層次,值得一試啊椒鹽海蠣,炸得非常乾身不油膩外面香脆,裏面仲保留住蠔嘅質感,不錯啊!蠔味好濃,配合椒鹽非常惹味酥炒竽芯,每次必叫菜式,十級推薦外面有層硬硬嘅糖,裏面係粉粉嘅竽芯,口感一流百秒黃花魚,莆田招牌菜,魚肉嫩滑鮮甜,但骨比較細,小心啃骨啊興化米粉,米粉非常幼滑,配合海鮮嘅鮮味,滋味無窮大大隻蝦加蜆肉,十分鮮味,米粉夠乾身味道均勻,必試這店食物質素高,環境舒適,服務貼心,大家不妨試試啊

元朗分店比尖沙咀分店更大樓底更高,空間感十足,非常舒適

門口紙牌印住:莆田海蠣鮮,養足300天,好吸引啊

福建特色海蠣煎

福建特色海蠣煎,好大塊好多海蠣,賣相吸引

椒鹽海蠣

椒鹽海蠣,炸得非常乾身不油膩

酥炒芋芯

酥炒竽芯,每次必叫菜式,十級推薦

外面有層硬硬嘅糖,裏面係粉粉嘅竽芯,口感一流

百秒黃花魚

興化米粉

興化米粉,米粉非常幼滑,配合海鮮嘅鮮味,滋味無窮

大大隻蝦加蜆肉,十分鮮味,米粉夠乾身味道均勻,必試

這店食物質素高,環境舒適,服務貼心,大家不妨試試啊
Type of Meal
Dinner