2025-01-07
尖沙咀最近開咗呢間新嘅西餐廳,可以睇得出老闆起Menu上落足心思,每道菜都有佢創新同獨特之處,但係食落味道又唔錯🥰懷舊電影院烤魷魚雖然係Cafe但係我會話佢哋呢個烤魷魚烤得比串燒舖仲好仲香,作為前菜就最好不過🥳深海沙律(墨汁吹筒仔青蘋果蜜桃藍芝士)呢個沙律醬汁酸酸甜甜,配上各式各樣嘅食物:魚乾、魷魚、青蘋果、蜜桃、芝士、麵包乾、蔬菜 同蕃茄,真係多到數唔晒🤣老火忌廉湯 (粉葛蓮藕章魚湯) 呢個湯係將一個中式湯-粉葛蓮藕章魚湯加入忌廉後用西式嘅做法將佢攪拌成湯,但係飲落超級好飲🥹櫻花蝦 蝦子 XO醬 鮮蝦 意大利粉呢道菜依然都係將中西合璧,喺煮好嘅意粉上面配上蝦子、蝦仁同櫻花蝦,將佢地攪拌後就可以食用🤞🏻雖然望落好似西式意粉,但係食落好似蝦子麵,質感好得意😆燒澳洲和牛扒 伴阿根廷青醬汁 及 西班牙式吹魚筒燒薯 呢個牛扒煮得啱啱好,個阿根廷青醬食落都幾惹味,配埋牛扒食簡直一流🤤焦糖菠蘿焦糖嘅甜度控制得恰到好處?成個甜品食落去唔會得嗰死甜
懷舊電影院烤魷魚
深海沙律(墨汁吹筒仔青蘋果蜜桃藍芝士)
老火忌廉湯 (粉葛蓮藕章魚湯)
櫻花蝦 蝦子 XO醬 鮮蝦 意大利粉
燒澳洲和牛扒 伴阿根廷青醬汁 及 西班牙式吹魚筒燒薯