人均   $310/ pp 友人B話見呢度有時門口企滿人等位亦好似在這不太旺的太子站邊皮位置做了一段時間, 可能有好野食?! 應該做潮州菜式, 於是乎就跟他來一次試一下是否啱大家胃口吧! 當晚所見, 客人不多, 我們是沒有預約只是WALK IN, 叩看其他食評傳說這裡有"惡女"招呼, 但實地試驗後證實沒有"惡女"只有普通的"中女", 的一般招呼啦, 未致話熱情款待但也有介紹拿手菜式, 亦唔會催客人落單, 值得推薦的有"鵝肝胃$78+鵝腸$168" & "蜆肉撈飯" $58/碗, 鵝肝做得鹵水味恰到好處, 口感清新且不覺油膩, 鵝腸刎得非常之乾脆只得腸壁, 應該是由於貨源新鮮咬口特別好,煙靱之餘又帶一點咸香, 蜆肉撈飯係另一個印象深刻的飯, 由於家母以前經常買這細小的蜆肉回家用蝦醬蒸之, 這小小的蜆肉味道從小已經牢牢刻印於記憶中, 這裡的也是同樣新鮮的味道跟大量蔥花輕炒成這碗撈飯確實回味無窮, 其實在家做這炒飯也不困難而且成本絕對的低只要動動腦筋及有些少炒飯的根基, 其餘的菜式一般般吧, 不難吃但印象唔深刻,觧蟹肉黃金炒粉絲$168 蟹肉鮮味未如理想般強, 代表黃金的咸蛋黃份量少, 鮮淮
人均   $310/ pp

其餘的菜式一般般吧, 不難吃但印象唔深刻,

鮮淮山浸雙角$108 豬牛雙角指的是自家做的豬牛肉丸再切成角, 睇相會好清楚地見到每種肉丸一開四, 如果四個人食每人分到1/4粒肉丸, 以這價錢應該付的大多是手工錢吧!

清水鴨$88/份, 肉不多只是吃骨頭相對這店其他菜式這鴨算是平價菜式, 只是吃個味道也無可口非,

潮州桔油生炒骨 $138 唔係我地杯茶, 桔味SORRY 唔感覺得到, 征炒骨的炸衣太厚, 骨頭唔覺得熱, 暖和口感影響咗整個菜的味道,

潮州粿 粿皮透明,餡料好食,

奇怪的是這店雖然有鵝腸鵝肝但不賣肉身即係無鹵水鵝件或者鵝肉!

當晚所見客人並非全是上年紀的, 有一圍就全是30未到的小伙子,

蜆肉撈飯
潮州桔油生炒骨
2018-12-01
$310 (Dinner)