La Rosabelle Bar & Grill價錢💲: $68/ $298/ $198好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 4.6/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.3/5-食過幾間將軍澳海旁的餐廳,發覺仲有啲未食!行完donki樓下已經好多選擇!今次去左間靚靚的西餐!入到去金碧輝煌,大量木的元素同唔同掛畫,仲有條樓梯打卡。座位寬闊,有氣派,好多壁畫同鏡的設計令人感覺好似入左一個歐洲古堡🤩 見平日menu好抵食,而夜晚就會多啲選擇。-🆗Chef’s soup of the day. 當日的係蘑菇湯。陣陣蘑菇味好香,入口比較稀同水,可以更creamy🤔 但食到碎碎的蘑菇粒同蒜粒,味道還可以。旁邊配的蒜蓉包雖然烘過,但已經凍同淋左🥺 面頭塗的蒜蓉醬都比較油阿… -✅✅German pork kunckle. 呢個豬手好有驚喜‼️出奇地炸得唔油,食落好乾身,而皮好脆。皮下脂肪又唔多,就好似食緊乳豬咁🤤🤤 皮做得好之餘,入面的肉都好多,唔鞋。最中意係佢地整體的肥膏都比較小,食起上來啖啖肉咁😜 沾茄汁會比佢地比的燒汁更好食!薯條係粗薯,入面好綿密☺️ -✅Scallop sp
La Rosabelle Bar & Grill
價錢💲: $68/ $298/ $198
好味程度😋: 3.6/5
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 4.6/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.3/5

✅Scallop spaghetti with truffle cream sauce. 黑松露白醬好多汁,確保每一條意粉都可以被醬汁裹住🥰 而呢個味道係黑松露味比cream更濃,所以難得地唔會好膩。帶子分別有2粒大的同一D細的元貝仔,覺得如果全部都係大size會更好🤫 同埋可以煎得更焦香!

豬手絕對係必叫的mvp😉 其他野都一般般。但食環境係最重要,好少地方有咁似古堡的室內設計👑

#piggyfoodiein將軍澳 #piggyfoodiein東涌