2023-05-24 728 views
🌃 餐廳為川菜館, 位於元朗形點商場一期地下, 鄰近元朗西鐵站K出口。 餐廳內裏有着華麗嘅裝潢, 超高樓底,佈滿明亮的吊燈, 寬闊嘅座位空間,讓人感覺份外舒適, 而餐廳設有室外位置, 燈光走柔和的格調, 較適合飲酒談心, 也適合帶同毛孩一起進食。-.🌶🐟🍲 酸菜魚💲198👉 酸菜魚份量有好多,魚片比較厚身,食落幾滑溜, 一啲骨都冇😋👉湯底呈金黃色,賣相十分吸引,辣度選了小辣,辣以花椒味為主,而酸菜味也較為突出, 配料有萵筍、金菇同埋薯粉,十分掛湯。.🌶💥 毛血旺💲 138👉 小編覺得呢個係必點既名菜, 而唔食得辣嘅人士止步🙅, 一上枱嘅時候已經充斥着麻辣交替嘅香味, 鮮紅色嘅湯底, 睇見已經十分開胃,Q彈既鴨血、肥腸、牛柏葉, 此時好想叫返一碗白飯伴啤酒🍻。.🌶🍲 一人一鍋定食(養生麻辣鍋)💲138👉 養生麻辣鍋選了中辣程度, 湯底呈鮮紅色, 辣椒落得比較重手,嗜辣嘅朋友會好鍾意, 火鍋配上了豐盛拼盤一份, 有各種嘅肉片、丸類、 菇菌 、蔬菜等, 絕對夠食。.🍨 黑糖椰汁芋圓冰粉💲45👉 黑糖嘅香味十分濃郁, 再加上椰汁, 口感煙韌嘅芋圓,混合埋晶瑩剔透嘅白涼粉, 食完十分滿足😋.👉

🌶🐟🍲 酸菜魚
💲198

🌶💥 毛血旺
💲 138

🌶🍲 一人一鍋定食(養生麻辣鍋)
💲138

🍨 黑糖椰汁芋圓冰粉
💲45

👉 最後小編叫了跟餐嘅楊枝甘露沙冰, 同埋單點了可口可樂, 食完辣野 要降一降火, 為呢一餐作個完美嘅作結。

📍十十四川料理
元朗元龍街9號形點一期地下G005號舖
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner