2020-03-15
今次黎到葵涌食隱世漢堡包🍔,之前仲係一間鋪頭仔已經開始出名,裝修後吸引好多人慕名而來,而變得更加出名,住係附近嘅人對於呢間店絕對唔會陌生,加上有多個YouTuber係裝修前已經成日幫襯加持,裝修後更加有香港人氣YouTuber 大J(Jason)拍片介紹過,究竟依間漢堡包係咪真係咁好食呢?🤔我叫左黑松露芝士牛堡($45)+$13套餐(薯條+ 罐裝可樂),屋企人叫咗經典牛堡($27)+$13套餐(薯條+ 罐裝可樂)。未講食物之前,依間店真係好多好多人去食,點解咁講,本身我哋係2019最尾嗰日去食,但係個日多人到不得了(看上圖),至少要等成個幾兩個鐘去排,之後個幾日去又因為太遲而賣曬,食咗幾次白果今次終於可以食到了⋯⋯—————呢間野其實都幾偏僻,真係夠曬隱世😅,搭地鐵嘅話最近就葵興站,不過都要行3個字先到,A出口過馬路就見到許大同學校跟住一路向前行,到時真係唔識先再問人啦⋯⋯—————呢間係先買後拎,好在買完有部機提示你野食幾時到,可以搵定位坐喺度慢慢等,前後加加埋埋都等左差唔多成半粒鐘先有得食,不過好食嘅嘢不嬲都要付出時間等咖啦⋯⋯黑松露芝士牛堡($45),💰價錢算平,不過係依區周圍黎
—————
黑松露芝士牛堡($45),💰價錢算平,不過係依區周圍黎講就中等喇💸,周圍店鋪都係做街坊生意,你周圍行吓會搵到好多抵食嘅嘢。翻返嚟呢度先,賣相正正常常,起碼見到啲嘢食唔會凍到一pat pat咁,啲黑松露睇見都流曬口水🤤多到就嚟要漏出黎。試吓個味先,第一啖已經一口食到曬啲料,黑松露真係冇得輸,加埋塊邪惡芝士,成個牛堡簡直無得頂!不過隻黑松露似曾熟悉,好似我係葵廣食壽司加嘅醬,個間仲要係可以自己無限添加,對比下依個漢堡包對我來講就無乜太大驚喜喇,不過的確好食同埋所有野都好夾⋯⋯
黑松露芝士牛堡
試左啖經典牛堡($27),唯一嘅分別就係無左個黑松露同埋塊芝士,太過乾身,普通不過嘅漢堡包,勝在依個價錢黎講抵食,$27就食到,不過始終無左塊芝士漢堡包我就麻麻地,芝士係漢堡包真係不可或缺。
—————
薯條呢就粗身同硬身,茄汁個啲醬都係自己添加,呢隻唔似M記個種軟身嘅薯條,呢隻我覺得好食啲⋯⋯
最尾我都唔知點解會揀咗罐裝可樂,可能求其揀,有好多款嘢飲套餐都有包,有啲特別野飲當然要加$,揀罐裝可樂嘅話記住買完自己雪櫃攞,唔好似我地咁傻豬豬等以為佢哋比😅⋯⋯
簡單來講黑松露芝士牛堡本身係好出色,不過我食開個間壽司都係加類似呢隻醬(可能遲啲會寫個間壽司店嘅食評,大家期待下啦),所以對於我黎講就無乜驚喜。屋企人叫嘅經典牛堡又平又抵食,不過差塊芝士始終無咁好食,所以大家可以叫芝士牛堡,都係$31咋,又平又抵食又好食😋,$31食過Lunch至少唔會肉赤😉,加埋套餐都係$44。套餐除咗可以配薯條,仲有好多其他款比你揀,我就覺得漢堡包配薯條可樂就絕配同埋最經典。
推薦大家黎食呢間葵涌隱世漢包店,順便支持下香港🇭🇰嘅小店,係依個時候更加要幫襯,外賣2個✌️Thx⋯⋯