2020-01-29
放工同男朋友去食放題,就喺葵芳地鐵站出口附近,一上電梯就見到,一分鐘都唔洗,超方便!裝潢大玩復古工業風,挺有格調!飲品以罐裝為主,款式挺多!旁邊凍櫃有蛋糕、盒裝豆腐花和啫喱杯而家好多放題都用手機落單,呢度都不例外, 嘟完入座紙上的Qr code 就可以開始叫野食!有刺身、壽司、小食、沙律、拉麵、炸物等⋯最先到係濃湯煮蜆和蒜香雞翼尖,一個淡味d ,一個濃味d ,我自己就鐘意蒜香雞翼尖多d,雖然煮得過腍,但勝在帶辣夠惹味!多春魚一向必叫!咬開好多魚籽,正!三文魚和三文魚腩刺身切得厚身,新鮮有光澤;甜蝦肥美,味道鮮甜!焗蠔有芝士和蒜香兩種口味,同樣細細隻,男朋友話蒜香味比芝士味出色,入口蒜味濃郁,無腥味!另外仲叫左中華沙律和炸物,食埋就開始火鍋!首先要同員工講左要咩湯底先,湯底有壽喜燒、豬骨湯底和粥底三款選擇!我純粹想清清地滾下蔬菜煮個麵,所以擇左豬骨湯!火鍋配料同樣喺手機落單!其實一入門口已經見到兩個雪糕櫃,入面有齊不同款的雪糕、雪條和吱吱冰,所以我地一早留定肚食雪糕啦
多春魚一向必叫!咬開好多魚籽,正!
三文魚和三文魚腩刺身切得厚身,新鮮有光澤;
甜蝦肥美,味道鮮甜!
另外仲叫左中華沙律和炸物,食埋就開始火鍋!