2019-12-14
呢間店在葵芳已經好多年了,能屹立咁耐應該有 d 料到。我食過佢嘅午市套餐,幾抵食,今次試下佢嘅放題先!中間有個爐,比人打邊爐用。而家好多放題都提供埋邊爐,滿足顧客的慾望。我主要來食日式食物,所以無用到。哈哈。鴻福堂細枝裝,好可愛,第一次喺餐廳見到。鴻福堂飲品健康又好飲,我鍾意😘天婦羅🍤 okay炸物。炸蠔、炸蝦餅、炸榴槤球都唔錯!壽司和剌身:剌身方面,三文魚腩和三文魚皆有提供。中間嗰幾片係三文魚腩,食落滿口魚油香👍🏼三文魚都不錯,是新鮮的,肉質也不錯。壽司整體不錯,我尤其喜歡火炙三文魚。我地又 encore 剌身。年紀漸長,吃完刺身壽司需要一啲野去暖下胃。其實我唔係粥的粉絲,好多粥我都唔鍾意食。但見其他食家推介呢個粥,我就冒險去試吓啦。呢個出乎意料地好味!粥本身煮得好夠味,有夠綿,但唔會過鹹,內裏有雞肉、菇等材料。佢嘅放題應該只提供一款粥,不會叫錯。開始甜品時間,wow 有新鮮爆谷任食,自己在爆谷機裡面拿,想食多少拿多少,新鮮整的,係最傳統但最好食嘅焦糖味。呢個牌子的雪糕未見過。有提供幾隻味,我見玄米茶呢個味覺得幾特別,至少自己未試過。打開淡淡的綠色,淡淡的茶香和淡淡的甜,正合我口味!
天婦羅🍤 okay
炸物。炸蠔、炸蝦餅、炸榴槤球都唔錯!
我地又 encore 剌身。
淡淡的綠色,淡淡的茶香和淡淡的甜,正合我口味!相信也適合不喜歡太甜的人👍🏼
整體而言,各樣都不錯,爆谷, 飲品方便有驚喜。