2020-10-21 496 views
「蘇媽」之前在深水埗食過,門口幾時都排滿人,現在疫情下在銅鑼灣試業都幾方便,裝修風格跟深水埗一樣,馬來西亞懷舊味,乾淨明亮一點完菜侍應哥哥馬上斟兩碗肉骨茶俾我哋,我仲口多問佢係咪跟深水埗店一樣可以無限添飲,佢話放心飲到你唔飲。肉骨茶藥材味依然重,而且熱辣辣好香,好適合現在秋涼飲,蒜頭味唔重但我鍾意「棒棒骨肉骨茶」骨肉好容易分離,一咬就甩,都幾嫩滑;豆卜吸盡肉骨茶,惹味「椰漿飯」老實講冇乜椰漿味,唔推介「檳城亞參叻沙米線」就咁睇以為係齋米線,其實有啲好細嘅魚蓉,好食嘅不過下次試第二樣😅,朋友話太齋佢要食肉喎「魚仔醬蘿蔔糕」魚仔醬好有咸香味,蘿蔔糕外面煎到香脆,裏面軟糯,好食😋「馬來西亞拉茶」茶味唔夠,奶太多好甜總括來講食物唔錯,價錢合理,每樣細細碟可以試多幾樣,人少都可以嚟食,下次可以試其他餸

肉骨茶

棒棒骨肉骨茶

「椰漿飯」老實講冇乜椰漿味,唔推介
椰漿飯

檳城阿參叻沙米線

魚仔醬蘿蔔糕

「馬來西亞拉茶」茶味唔夠,奶太多好甜
馬來西亞奶茶

$110 (Dinner)
肉骨茶
棒棒骨肉骨茶