2019-03-09 101 views
Mad for Garlic(又一城店)今日係又一城做完野 經常Mad for Garlic, 係一間主打蒜頭的餐廳, 就試下。起初都驚食完後會有嚴重的蒜頭味道,但食完又唔多覺,所以朋友們唔洗太擔心呢個問題。我地叫左:蒜香忌廉汁煮鮮活青口配法包片 (唔食得辣既朋友可以走辣)有時係街食青口會好怕有雪藏味,青口都確實好難煮得好好食既。首先,呢道既青口份量好多,而且都好新鮮,再加上蒜香忌廉汁,非常好食同夾味道!法包正正常常,但食完青口後用來點醬一齊食好一流熱板烤香草美國肉眼扒配法式芝士薯蓉這味菜有個好大粒既蒜頭係旁邊, 我諗除非係好愛吃蒜的人先會試 否則都唔會點食。因為好奇 所以我都試左小小,蒜頭吸左牛扒的油香,都十分不錯牛扒要七成熟, 價錢跟牛扒的質素成正比,冇咩地方可以挑剔, 仲有一碗小小拉絲芝士薯蓉,份量岩岩好!藍芝士, 蜜糖 義大利薄餅鍾意食芝士既朋友一定唔可以錯過呢個薄餅, 佢既芝士味道極濃厚, 重點是加上特別既蒜味蜜糖醬汁, 既甜又有芝士味,有芝士味之餘又有蒜頭味,有小小中和左芝士既膩。幾種感覺不斷衝擊我地既味蕾! 雖然薄餅都有12吋但係因為係薄批,所以都唔會太膩。法式薄餅包自家
Mad for Garlic(又一城店)

我地叫左:
蒜香忌廉汁煮鮮活青口配法包片 (唔食得辣既朋友可以走辣)

蒜香忌廉汁煮鮮活青口配法包片

藍芝士, 蜜糖 義大利薄餅

法式薄餅包自家制雲呢拿雪糕及香蕉配檸香蒜糖漿(期間限定唷~)
我覺得呢個甜品最好食既係crépe
有趣既係你食雪糕時會發現裡面都有蒜頭, 本身我對食原粒蒜頭不太感興趣,但食左一粒之後都覺得幾好食。
法式薄餅包自家制雲呢拿雪糕及香蕉配檸香蒜糖漿
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
蒜香忌廉汁煮鮮活青口配法包片
法式薄餅包自家制雲呢拿雪糕及香蕉配檸香蒜糖漿