2019-10-04
幾年前去台灣同朋友食過蒸氣海鮮一次,返左香港之後都好似無食過。今日同my dear💗入元朗yoho行街,記得以前中學👭果時成日係雞地果邊消磨時間,發現呢一間食蒸氣海鮮火鍋,就入去回憶一下呢5年既生活。我地叫左$298果個套餐,始終第一次黎呢間食, 試下先。😋😋龍蝦膏🦞唔係話好多。但係D肉真係好甜! 用隻叉一撩D肉就即刻起,咁多款入面我最欣賞就係呢一樣。再黎就係鮑魚,元貝、貴妃蚌之類。平時係出面食都係撈左豉油,因為呢度係蒸既,所以食到佢地既鮮味,而且全部都洗得好乾淨,完全無沙,值得加分!當我地食得愈耐...位置上既蒸氣就愈多,影出黎既相都開始充滿蒸氣!😝隻奄仔🦀真係好多軟膏,心急的我一口咬落去,食到成嘴都係,my dear話我個嘴又紅又綠,抹左佢又好浪費😂因為成餐都係蒸既,所以全部海鮮既鮮味都食得到☺食完一輪海鮮,最後就食撈左海鮮精華既粥啦!My dear落左菜甫, 成個粥都好鮮甜🤩,不過可能我地食得慢,滴得太多精華落去,水左少少,對於2個女仔黎講,呢個份量係岩岩好,食埋粥就太多了。
再黎就係鮑魚,元貝、貴妃蚌之類。
因為成餐都係蒸既,所以全部海鮮既鮮味都食得到☺
食完一輪海鮮,最後就食撈左海鮮精華既粥啦!