2016-11-10
望住個廚窗真係好好好吸引~啲甜品好似會吸左你對眼過去咁,二話不說買件士多啤梨撻先。橫豎都係啦,食埋個主餐啦。百幾蚊細細碟其實都幾貴,好彩有唔少素食選擇姐。而且盛住食物的容器好靚好有田園feel,不過真係非常唔環保。松露野菌意大利麵真係好食到停唔到口,啲麵條夠曬彈牙,唔會同醬汁糊埋一齊。黎遠已經索到啲黑松露味,香到不得之了。忌廉汁又剛剛好,唔會太sticky!南瓜湯加左松子仁真係香口好多,但係明顯唔夠香甜,可能用黎煮湯既南瓜唔夠熟。麵包個邊好硬,而且佢提供牛油而唔係植物牛油,不適合素食者。好失望居然冇熱飲加配,我格硬加左個檸檬茶,但個味真係好奇怪好似藥水…。可能餐廳用左特別既香草茶,同檸檬真係好唔夾。我最期待的甜品環節士多啤梨撻終於到啦,但係認真難食,既然係美心集團出品冇理由質會咁差架喎!士多啤梨甜都唔甜下、但係又唔酸,根本一啲果味都冇。撻底太淋,又係冇曲奇皮香味好難入口。吉士醬更加奇怪,冇咩味、唔知似咩。真係空有一副好好味既樣,但實質好難食囉。
啲甜品好似會吸左你對眼過去咁,二話不說買件士多啤梨撻先。