2020-05-14 296 views
今日收工就唸住求其樓下搵間野食下算啦,見到e間平時排晒長龍嘅蝦麵店只係需要等好耐嘅蝦麵店今日只係需要等幾張枱嘅時候,就緊係等下啦!等左20分鐘左右,有位啦!首先店員就幫我地探熱,然後就安排就坐啦!望下個menu ,我地就點左個檳城尋味二人套餐啦!首先係我嘅蝦肉魷魚辣味蝦湯底油麵,店員話個份量唔係好大但係其實夠大呀!首先就試下個湯底先,唔係太辣但係都幾香口,而且都好重蝦味,配料充足,唔係得兩三舊,但係蝦肉就有d硬,唔係爽口果款,認真講就真係唔錯。跟住就係咖哩喇沙湯底蝦肉肉片麵,湯底濃而不膩,有微微咖哩香再加上喇沙味道都幾夾呀,有舊豆腐卜索下d湯就真係超正,兩碗麵個湯底都非常好,絕對可以係做招牌。跟住就係個小食,雞翼再加上雞脾肉,雞翼雖然細隻左少少,但係都係合格,皮脆同埋夠味道,相比之下雞脾肉就差少少啦,比較鞋口,但係味道都可以。至於果舊五香滷肉就真係麻麻地,可能就真係唔太岩我地嘅口味,我地都係食左一啖就放低左。之後就係個滷水豆腐豆干滷蛋,e個係要加15蚊呀,基本上都無咩大問題,滷水味道夠入味,豆干個口感好實在,好有口感,最欣賞嘅就係隻蛋,好入味,而且個皇重有d流心,收貨。最後就係食埋件榴

最後就係食埋件榴槤咖央多士同埋杯餐飲薏米水就走啦,多士好脆好香口,榴槤味重過咖央味,飲埋杯野就讓位俾其他人啦,會再幫襯。