2024-01-18 96 views
今次我行過Marco's Oyster Bar & Grill,內裏嘅熱鬧搞作不禁吸引住我!雖然店面揚名,但我決定試下佢哋嘅美食「真功夫」到底幾掂。首先,個餐單上嘅生蠔選擇多到眼花撩亂,我就隨便揀咗幾款最晒支噃。食落真係做到鮮甜彈牙,啖啖肉感,個海味清新得嚟唔腥,啖啖海洋嘅滋味。嗰碗「純正卡邦尼意粉」,真係一試難忘!表演般嘅煮法,加上個cheese wheel嘅戲劇效果,已經先贏晒半壘。攪拌得啱啱好嘅意粉吸曬個醬汁,芝士香撲鼻又順滑,啖啖都是重量級嘅享受。最後,個「自家製Tiramisu」呢,雖然無乜特別,但都算係個甜蜜嘅收尾。調酒師重拳出擊嘅意粉同蠔,已經令人滿意得返屋企數星🌃,真係食得開心,食得滿足!終極心得:生蠔新鮮,意粉香濃,氣氛瀟灑,確實係個值得嚟探險嘅好地方! 🍝🎶🌊