2022-06-29 283 views
之前睇網上介紹,影出來話哩間餅店蛋撻要排長龍,日賣過千,再系openrice search下,原來剛剛系元朗開左分店添,咁應該吾會差得去邊。今日下午2點半去到,街坊餅店來講有咁多人都幾好。買蛋撻要先比錢,然後排隊,我前面只有兩個人,好快就有。- 應該剛剛出爐,真系超熱,摟到返屋企都好熱,正。- 餅盒白色幾吸睛,送禮都OK- 外皮系曲奇餅,好好好鬆,所以摟起要好小心,吾系一定爛,或者用匙食案情D,食落味道好香- 本來話蛋系布甸,我就吾多想買,但食落同普通蛋撻的蛋有80%似,無問題,蛋好滑好香。- 同出名的新華比較,哩間 - 比較大大約15% - 價錢比較貴 - 蛋比較滑 - 用曲奇餅皮,新華系難做的酥皮。 - 包裝比較靚。(但起碼買三個至有盒咖,買一個要非常小心爛) - 禮貌比較好, - 衛生好好多。

- 應該剛剛出爐,真系超熱,摟到返屋企都好熱,正。
- 餅盒白色幾吸睛,送禮都OK
- 同出名的新華比較,哩間
- 比較大大約15%
- 價錢比較貴
- 蛋比較滑
- 用曲奇餅皮,新華系難做的酥皮。
- 禮貌比較好,
- 衛生好好多。

2022-06-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$12 (Tea)