2008-11-04 90 views
噚日下晝同屋企人因事出佐敦,當然唔會錯過順便去澳洲食炒蛋嘅機會啦,每次行過記番起佢啲炒蛋,就自自然然想再食多次重溫一下美夢,實在太豐厚太嫩滑,令人難以忘懷!去到門口,要排隊喎!佢實在太紅,太多人識又太多人食啦!不過因為入面啲伙記個個都有 turbo 手,等位都係超快,而且好少人入去可以坐多過二十分鐘,入座快,上嘢快,收嘢快,連埋單個阿姐都咁快,確實犀利!唔駛一陣,我哋已經坐咗喺入面嘞!成間舖充斥住伙記同食客嘅各種聲音,好熱鬧亦好嘈,呢啲就係澳洲嘅特色!都係做咗正經嘢先,我哋叫咗: 蛋白燉鮮奶:一向唔鍾意奶類食物,但係呢個甜品就好得我心,差唔多係我而家惟一接觸奶嘅食物,又白又滑又充滿奶香,熱食最好由面一下一下片食到底,唔係好易凍!凍食就冇所謂,熱天,梗係食凍啦! 快餐:茶餐同佢都出晒名勁多人叫,呢兩個餐改乜都得唔駛加錢,只要同類就可以,好鬼貼心!我將牛油方飽改做多士,將煎雙蛋改做炒蛋,餐飲要咖啡,好多客都係咁改,啲伙記亦都會問你,所以唔駛唔好意思。多士熱辣辣又夠厚身,好有質感,蛋仲係做得咁好,有好多蛋汁,又香又嫩滑,將啲炒蛋放上塊多士上面一齊食係我覺得最完美嘅食法嘞!多士索咗啲蛋汁再喺口

快餐:茶餐同佢都出晒名勁多人叫,呢兩個餐改乜都得唔駛加錢,只要同類就可以,好鬼貼心!我將牛油方飽改做多士,將煎雙蛋改做炒蛋,餐飲要咖啡,好多客都係咁改,啲伙記亦都會問你,所以唔駛唔好意思。多士熱辣辣又夠厚身,好有質感,蛋仲係做得咁好,有好多蛋汁,又香又嫩滑,將啲炒蛋放上塊多士上面一齊食係我覺得最完美嘅食法嘞!多士索咗啲蛋汁再喺口入面轉,多士嘅香脆,蛋嘅滋味.......出面幾嘈我都聽唔到囉!

講真而家真係好少餐廳塊蛋仲可以整得咁好,朝早有時食啲蛋治啲蛋真係乾晒架!所以我始終覺得呢度啲蛋真係好得!唔返嚟食就真係唔得!

蛋白炖鮮奶
嫩滑炒蛋!
快餐
最多人叫嘅餐一睇就知!
$22 (Tea)
蛋白炖鮮奶
嫩滑炒蛋!