2022-09-20 1900 views
帝苑餅店(Tsim Sha Tsui)趁住友人生日🎂 小編研究咗好耐喺邊度買蛋糕好 點知好多朋友都推介小編試吓呢間🤔 雖然今次唔係試招牌嘅拿破崙 不過似乎都有驚喜🤩🤩⌖ 意大利芝士蛋糕(1磅)🎂💰$428始終係五星級酒店嘅糕點 所以價錢上確實比出邊餅店貴啲🥹 今次小編係喺網上預訂 實物同網上嘅參考圖非常類似😌 一磅嘅份量夠晒三至四人食 蛋糕層次分明 底部係芝士餅底 然後係好軟好綿密嘅馬斯卡邦芝士🧀 入口香滑到好似食緊雪糕🍦甜度拿捏得好好🤤 完全唔會死甜 中間夾住濕軟嘅海綿蛋糕 係超濃郁嘅咖啡味☕️ 面頭係一層薄薄嘅可可粉 同埋幾粒生朱古力🍫 食落都幾夾🥰🥰可惜呢款係冇手指餅嘅tiramisu 所以口感上都係覺得差咁啲😗 呢度仲有好多西餅蛋糕都好精緻✨ 搵機會會再試下🫢🫢☻ 回頭指數:8 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Desserttime #尖沙咀美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #帝苑餅店 #帝苑餅店蛋糕推介 #意大利芝士蛋糕 #Tiramisu #節慶蛋糕推介 #帝苑酒店 #尖沙咀糕點 #生日蛋糕推介
帝苑餅店(Tsim Sha Tsui)

⌖ 意大利芝士蛋糕(1磅)🎂
💰$428