2024-09-10
成日經過澳門逸園中心,蟹慶系地庫,會見到佢招牌,海鮮控既我心思思想食好耐😁朋友咁啱又系好中意食蟹,一於試試蟹慶。✿ 牛油果蟹肉凍豆腐配日式麻醬凍豆腐系日本菜常見前菜,牛油果同蟹肉新鮮🥑牛油果食材健康💚豆腐配麻醬向來系吾錯嘅搭配🤍✿ 刺身二點系虹鱒魚同劍魚腩,兩款刺身同樣新鮮🐟✿ 蟹肉三文魚籽蒸蛋茶碗蒸真系食日本菜必備🥚茶碗蒸亦可以不平凡。加入大量蟹肉同三文魚籽,蟹肉熱食同上一道菜式對比系另一番風味,有埋三文魚籽風味更佳🧡✿ 蟹肉甲羅燒甲羅燒真系正😻有蟹籽 蟹肉同蟹膏,撈勻後可放上脆米餅一齊食,甲羅燒一啲都吾腥,鮮味非常,同脆米餅一齊食亦好夾🦀✿ 蟹皇月見免治雞肉棒日式串燒店常見月見免治雞肉棒🐔免治雞肉棒食到一粒粒雞軟骨,口感爽脆,加入蟹肉好新穎,未試過呢個配搭,感覺錦上添花🌸✿ 黃金燒鱈場蟹腳蟹腳食材矜貴,平時去食buffet拎好多黎食!呢度已經事先幫客人剥埋殼,剥殼嘅時間都慳番👍🏼蟹腳系黃金燒所以格外入味💛蟹腳鮮甜,鮮味十足,數量比想像中多🦀✿ 蟹皇瀑布飯蟹黃果然吾講得笑,好大碗蟹黃🤩本身白飯表面亦有蟹肉,撈飯啖啖食到好濃蟹黃味🧡✿ 鯛魚湯魚湯呈奶白色🤍即鯛魚夠足料🐟鯛魚肉軟稔,湯品
✿ 牛油果蟹肉凍豆腐配日式麻醬
✿ 刺身二點
系虹鱒魚同劍魚腩,兩款刺身同樣新鮮🐟
✿ 蟹肉三文魚籽蒸蛋
✿ 蟹肉甲羅燒
✿ 蟹皇月見免治雞肉棒
✿ 黃金燒鱈場蟹腳
✿ 蟹皇瀑布飯
✿ 鯛魚湯
魚湯呈奶白色🤍即鯛魚夠足料🐟鯛魚肉軟稔,湯品裡面又有小元貝,材料豐富。