2008-08-06
七月二十日, 噚晚喺梅窩瞓咗一晚, 勁舒服, 可能呢度夠靜同多綠色植物啦!晏就兩點, 媽子提意去《津津食店》食晏就飯, 太熱唔煮飯啦!今日係星期日喎! 正! 有蟹茄檬食!!住喺梅窩既人應該都知道呢間食市既蟹茄檬正, 仲要只係星期日先供應架咋!我當然諗都唔駛諗就要呢個招牌菜「越式蟹茄湯檬」($27) 啦!!唔好以為啲餸淨係得蟹肉, 其實仲有勁多料, 有貢丸、豬骨等等, 個湯底仲要係味道適中既茄汁底, 又健康又清新又夠特別, 正呀!! 媽子叫咗個「越式順化辣雞檬」($27), 又係勁多料, 少少辣, 唔錯!!老豆就食「越式鮮茄牛腩檬」($25), 嘩~~~ 都好多餸, 仲有薯仔添! 好吸引呀!我哋仲叫咗個「越式炸春卷」($30), 即叫即炸, 夠熱夠香脆, 好味!! 佢哋真係大大隻字寫明逢星期日先供應架!!另外媽子叫咗支樽裝大可樂, 老豆就叫咗杯熱檸茶, 埋單 $130, 老闆認得我哋係街坊, 仲想收少我哋兩蚊添呀!雖然外表係一間超普通既港式茶餐廳, 但其實佢主要係食越南嘢架!唔敢講佢做得好正宗, 但啲食物都唔錯, 最鍾意佢個「蟹茄檬」, 夠晒創意!!入嚟梅窩玩既朋友, 如果遇啱係星期日,
今日係星期日喎! 正! 有蟹茄檬食!!
佢哋真係大大隻字寫明逢星期日先供應架!!
入嚟梅窩玩既朋友, 如果遇啱係星期日, 不防嚟呢間整個 lunch 或下午茶啦!
更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=9615