街坊價錢,但係斬料款式多樣化,質素食極都冇變!疫情之下,菜價又貴,不如斬返幾個燒味啦。👍🏻半隻鹽焗雞加咗價,要$40先有半隻,但性價比依然好高。雞皮,雞肉都夠鹹而且非常嫩滑,雞皮嘅皮下脂肪唔算太油膩,可以點配一下沙薑汁!👍🏻1/4 燒鵝喺玻璃窗望到一隻隻燒鵝色水好靚,好有光澤,買咗¼隻下莊。鵝油滿溢,肉質唔鞋,塊皮番焗左之後仲有少少脆添,記住問返姐姐拎啲調味!!👍🏻半斤叉燒叫咗半肥瘦,油脂分佈得好平均,食落幾有咬感、肉質都軟淋,蜜汁做得濃醇香甜,不過食多兩舊就會覺得有啲鹹。👍🏻海蜇泰式鳳爪我嘅最愛永遠都係呢份,今日見到即刻又買返兜。海蜇爽口入味,鳳爪去哂骨,食落爽脆!

👍🏻半隻鹽焗雞

👍🏻1/4 燒鵝