2017-01-12 323 views
呢間係我另一間飯堂,價錢合理,味道好。全天候價錢,大約~$40幾一個飯/面,做晚餐就最抵食。都有個下午茶餐牌,好似~$30幾,細飯+小食,份量真係較少,約平日飯既一半。鹽酥雞魯肉飯$39 : 雞炸粉剛好,足份量,都5-6粒,面灑了鹽粉(七味粉?),變得好有台灣味的炸雞粒炸雞粒無汁自然擔心乾,但配有魯肉同汁既飯就剛好。(其實個飯都唔係乾既) 好喜歡啲配菜,不定期轉下,有翠肉瓜、娃娃菜、生菜,總有兩款菜,好啱愛食菜既我;滷蛋同菜脯係必有既,淨係配菜也有四款,真係做得好細緻,好台式風味,抵讚!!除鹽酥雞,其他也試過,值得推介:- 香酥肉排(炸豬扒): 薄脆,同酥雞味接近- 湯面: 湯味少少甜,幾開胃- 伴面: 醬不會太多太濃,幾惹味呢間係小店,如果5-6人以上都較難找位置的。
呢間係我另一間飯堂,價錢合理,味道好。
鹽酥雞魯肉飯
鹽酥雞魯肉飯$39 :

除鹽酥雞,其他也試過,值得推介:
- 香酥肉排(炸豬扒): 薄脆,同酥雞味接近
- 湯面: 湯味少少甜,幾開胃
- 伴面: 醬不會太多太濃,幾惹味

呢間係小店,如果5-6人以上都較難找位置的。
2017-01-05
鹽酥雞魯肉飯
  • 湯麵 / 伴面
  • 香酥肉排(炸豬排)