2022-07-09 1068 views
寫呢間店食評時,其實我已共幫襯了3次!最近搬咗嚟西營盤,搬屋辛苦係必然,咁食嘢都會求其,見到係想食菜色就入去幫襯!雖然明知姑仔話這店麻麻哋😅第一次和身邊人幫襯因爲,唔想行咁遠或慢慢揾又好想食拉麵!第一次午餐入到去,只有一兩張枱有客人,店內有點舊,有位可能是50來歲似老板娘的女士穿著似旗袍的裝束只看看我們和拿了水放低!反而可能是老板的人,會叫我們睇吓食乜見到佢有拉麵套餐便叫了,豬軟骨好味,拉麵ok,不會太淋,隨餐的壽司,賣相不好,但估到食落也ok,大慨aeon店的外賣壽司質素!(這次沒有影到任何相!)第二次去是晚餐28/6是我拍的第1到9張相!依然吃了,豬軟骨拉麵,味道同樣可以,份量亦多,豬軟骨淋淋,又做得入味!因我是第二次來,搬完嘢又肚餓,還貪吃的叫了炸豆腐和軟殼蟹壽司!炸豆腐炸得皮脆內裡豆腐滑,但要快吃,否則都易淋!軟殼蟹壽司好好味,出面啲籽,粒粒卜卜脆咁,裏面軟殼蟹都脆!有驚喜!身邊人就覺得帶子麵ok,很多帶子,味道是可以!和同樣認為炸豆腐和軟殼蟹壽司好食!但晚餐的套餐,我們認為配的手卷太大舊,塊紫菜係淋,裡面太多飯,雖然沒有不好吃!我最後兩張相是晚餐後一天獨自去午餐29/6,那天
寫呢間店食評時,其實我已共幫襯了3次!

我最後兩張相是晚餐後一天獨自去午餐29/6,那天叫了冷麵配壽司壽司一樣ok質素,冷麵條ok,餸亦豐富,但辣汁唔辣亦較淡

老板娘依舊拿水,無講嘢,並和店裡的客人們一樣,好幾位她,邊吃邊看著電視煮食節目,老板娘就邊上菜邊看!

老板又問吓人睇吓吃乜,還和一位應是常來的客人傾談!

有時,街坊店?!就是一分價錢比足貨,服務隨意一點!沒有不禮貌也可能要久了才談天

總括,我個人都like此店,ok以上!
2022-06-28
$120 (Dinner)