2023-11-16 521 views
#搞串個pantrt今次我哋去到 #元朗 朗屏一帶🛤️,明渠附近一向都好多嘢食🎏,今次我哋就去咗有新式裝修嘅商場🏙️,食一間 #馬來西亞菜 啦🇲🇾。下午茶時段🌤️真係好正,就算嗌晒大大份主菜、加埋小食、加埋特飲都唔過$100😍。🐥海南雞喇沙摻摻($58)喇沙嘅湯底真係好香,無論係香料味🪴、椰漿味🌴、定係微辣嘅感覺🌶️都好正。好特別嘅位係仲配埋海南雞🐔,一次過滿足晒兩個願望。海南雞係馬來西亞🇲🇾嘅風味,雞味好濃。🐮巴東牛肉配斑蘭椰漿飯($62)望落去嘅感覺好豐富🌈,有特色嘅巴東牛肉,仲有好靚嘅綠色斑蘭椰漿飯🍚,仲有小食魚仔🎣,同埋雞蛋🍳,好滿足!巴東牛肉配合咗香港人口味🇭🇰,特別軟腍同埋Juicy。🦀娘惹焗釀蟹蓋($22/2件)蟹蓋焗得好香♨️,裏面裏面有彈牙口感,亦都食到蔬菜絲🥗清新嘅感覺,輕盈得嚟幾香口😋。🌱怡保芽菜(+$26)鍾意芽菜清新爽口感覺嘅話😝,一定要嗌呢個!有大大碗嘅芽菜🤤,配合埋酸酸辣辣,仲有蝦香味🦐嘅調味料,真係好惹味。不過調味料嘅濃度適中👍🏻,唔會冚咗芽菜本身多汁、爽口、清新嘅感覺🥳,而且粗身嘅怡保芽菜特別有口感🫦。
#搞串個pantrt

🐥海南雞喇沙摻摻($58)

🐮巴東牛肉配斑蘭椰漿飯($62)

🦀娘惹焗釀蟹蓋($22/2件)

🌱怡保芽菜(+$26)
2023-11-16
Type of Meal