2024-01-09 752 views
嘩嘩嘩!今次嚟到呢間餐廳,真係要喊出心底嗰句:食出咗驚喜呀!細細碟嘅麵包軟綿綿,啖啖都係暖笠笠嘅幸福感,拌埋一抹濃郁嘅橄欖油同醋,起飛啦!🍞蕃茄湯杯邊緣散出陣陣熱氣,喺呢寒冷日子裡,呢啖湯暖笠笠真係正!😌待我話你知,佢哋個意粉嘅彈牙口感,加上隔離枱都嗅得到嘅香氣,個人份意粉就好似打開咗味蕾嘅盛宴,一啲都唔愧係「意」外之選!🍝至於重頭戲雞胸雜菜,啖啖嘅雞肉滑溜溜嘅,比起以前食過嗰啲乾板板嘅雞胸,真係天同地別。一啲啲既烤南瓜,軟熟香甜,食落去每啖都滿滿嘅元氣。🥗💪最後,個芒果奶凍呀,creamcream地口感再加上芒果嘅甜香,完美地為今次食旅劃上句號。😋係喇,少少嘢食,食得好不簡單。港式粵語形容詞?我只會講曬晒呀!轉個街角,搵到呢間有心機、食物又好味嘅好地方,實在系「賞心樂事」!下次走過,一定要再嚟回味下!👍