2024-10-03
經過尖沙咀都見好多人食街頭小食,呢個轉角位,望到好多種類街頭小食。有煎釀5寶、碗仔翅、沙嗲串燒、港辣咖哩、蘿蔔牛雜、炸野、鹵味凍食……淨牛雜(細)$45睇落唔算大碗,但原來食落都份量好多,可能冇蘿蔔,所以成碗牛雜好正。 有牛肚、大腸、牛肺、牛膀,加左腩汁同辣醬汁,味道好濃郁好食。煎釀5寶 $20(任揀5款)種類好多選擇,有茄子、豆腐、青椒、豆卜、紅腸、魚蛋、尖椒、雲吞皮……必食爽脆青椒加彈牙魚肉,還有少見的雲吞皮,脆卜卜好正。豆腐魚肉都好嫩滑炸得香口,紅腸滿滿肉感。碗仔翅 $25 (兩溝、三溝 同價)我揀三溝,即生菜魚肉碗仔翅,份量剛好,但好足料,好多生菜又夠爽脆,魚肉都好大粒又多,口感彈牙好咬,最正係碗仔翅,好多肉絲,材料豐富,我加左醋同胡椒,微辣好香好惹味。仲有其他野食,但太飽,下次經過,我識黎覓食。價錢合理,份量足料,出食物都好快好爽手。
淨牛雜(細)$45
煎釀5寶 $20(任揀5款)
碗仔翅 $25 (兩溝、三溝 同價)
仲有其他野食,但太飽,下次經過,我識黎覓食。
價錢合理,份量足料,出食物都好快好爽手。