2017-12-03
之前嘴刁朋友介紹大讚,12月拍拖結婚周年紀念聖誕月帶老婆同屋企人黎試下法國藍帶廚師既出品,老婆無咩好(比佢睇到我史緊🙊)好在為食咀刁得黎食到好野就笑到見牙唔見眼咩都唔記得book枱時,店員介紹有唔同set仲有限定野生藍龍蝦餐,但要預訂先有,膽粗粗就訂埋7點左右去到,見到店真係好”的色”得7個吧枱位,老婆都有d驚訝,不過好快就比店內瀰漫既海鮮湯味吸引左坐bar枱可能無咁舒適,但同老婆平時都鐘意坐隔籬方便挨住傾計,反而少面對面坐咁遠等左一陣先有野食黎,先黎前菜老婆係黑松露迷,實中意主菜又係至愛龍蝦昆布啫哩幾特別,似日式湯味道,蘇格蘭野生藍龍蝦沒有煮到全熟,係爽彈牙又嫩既口感,冷盤形式感覺fresh酥皮帶子溫泉蛋,酥皮鬆化,帶子又中老婆keywords😂番茄南瓜香煎三文魚呢個見到wow左聲,擺盤好靚,老婆話似幅風景畫,睇菜名以為普通野,原來除左靚仲出乎意料好味,個汁調得好perfect, 好light番茄南瓜汁有清新田園感覺唔會成口味精同茄膏,三文魚外脆內嫩,個汁好味到當湯飲晒仲想添(而家先發覺角度遮左塊魚,po埋咬剩一啖既三文魚😆)原來一入門既海鮮香味係煮緊黎緊呢樣法式龍蝦海鮮湯配小泡芙超
等左一陣先有野食黎,先黎前菜
老婆係黑松露迷,實中意
主菜又係至愛龍蝦
酥皮帶子溫泉蛋,酥皮鬆化,帶子又中老婆keywords😂
番茄南瓜香煎三文魚
原來一入門既海鮮香味係煮緊黎緊呢樣
法式龍蝦海鮮湯配小泡芙
超級極度好好味,感覺好似飲左10隻龍蝦既精華,超香濃鮮甜滑👍🏻👍🏻👍🏻😋完勝出面大型高級西餐廳既羡汁假味龍蝦湯😋勁滿足!同老婆一齊心心眼😍😍😍
淨係呢個湯,老婆已經非常欣賞我
小泡芙一定要食,十分有驚喜
又一個主菜
加拿大豬鞍焦糖蘋果
豬鞍烤得僅僅熟,還有點點粉嫩色,不會鞋口,焦糖蘋果不會甜,微微的酸解肉膩感很match
朱古力蛋糕係唔凍既雪糕口感,仲有脆脆😌
加埋超濃但清新既檸檬撻完美作結
吃得出的細緻,不加多餘的調味,把食物原味發揮極致,就是藍帶廚師的初心吧
服務不錯,唔洗加一都慳左一截