2020-05-04
幾次同朋友提起想食尖沙咀間Sensory Zero,朋友嘅反應都係:「乜連卡佛入面有間咁嘅嘢?係咪好貴嫁?連卡佛喎!」今日咁啱係誠品上完Workshop,決定要去試試佢。鋪頭佔據一個角落,我哋等左兩個字左右就有位。叫左三樣嘢,兩杯嘢飲。- 雙份滑蛋牛角包幾乎成間餐廳都係度食緊。全店選用日本蛋,唔知係咪因為選材上乘,個滑蛋非常滑溜,仲帶小小甜。個牛角包亦不得不提,即使比個咁Juicy嘅滑蛋冚住,咬落仍然脆口,最重要嘅係佢表層唔會太油,唔會食到成手油淋淋。成個包嘅重點係入面個個牛油芥末醬,芥末味適當咁中和左牛角包同滑蛋嘅膩,令人愈食愈開胃,真係食多個都仲得!- 慢煮雞胸肉藜麥沙律由Super foods組成,又有藜麥,又有紅菜頭,而且份量十足,勁啱我呢啲長期減肥人士食。加上個冚面嘅個慢煮雞胸又多又嫩,佢切得厚厚地,口感好正!美中不足係雞胸略嫌淡味左小小,自己再落啲調味料就perfect。- 日式芝麻手羽先四隻全翼新鮮炸起,而且佢隻雞翼啖啖肉,配埋芝麻香,非常適合下酒!呢間絕對係性價比高嘅餐廳,仲要全間餐廳選用日本蛋同日本米,待應們服務亦都好好,有機會絕對要一試!
- 雙份滑蛋牛角包
- 慢煮雞胸肉藜麥沙律