2022-08-01
時間: 朝早10點幾去到餐廳, 因為早得滯所以未有得嗌嘢食住, 去到11點半左右嗌咗嘢食等候時間: 因為朝早去所以冇人, 完全唔洗排隊, 食到12點幾先開始有其他人嚟 // 嘢食上得幾快, 同朋友傾陣計就開始上菜-食物: 嗌咗一個薯條, 一個炒蝦意粉, 再加一杯凍cappuccino薯條食落去仲係暖熱, 夠脆, 唔會燶晒有金黃色, 不錯👍🏻意粉賣相正常, 味道都正常, 就係平時cafe食到嘅味道, 唔會話失望, 但亦冇驚喜cappuccino就唔評價了, 因為對咖啡冇乜了解-環境: 本身揀呢間餐廳就係鍾意個裝修同一般cafe唔同嘅地方係, 呢間裝修好futuristic, 環境相對一般cafe嚟講會暗啲見到其他相有藍色紫色燈光, 不過今次去可能早得滯, 所以其他area未開放, 冇機會見到完整裝修同時亦見到有動漫插畫, 仲有個我諗係籃球動漫角色嘅1比1大小嘅模型(?) (唔知點叫) (唔認識日本動漫所以唔知啦)餐廳音樂一開始播緊日本歌, 之後變咗鋼琴曲, 都係圍繞日本的, 聽到有千與千尋同埋魔女宅急便嘅鋼琴曲, 環境較靜聽落幾舒服另外見到餐廳盡頭有個台, 上面放住鼓set之類嘅表演用品
薯條食落去仲係暖熱, 夠脆, 唔會燶晒有金黃色, 不錯👍🏻
cappuccino就唔評價了, 因為對咖啡冇乜了解
環境: 本身揀呢間餐廳就係鍾意個裝修
另外見到餐廳盡頭有個台, 上面放住鼓set之類嘅表演用品, 聽聞呢間餐廳有得租嚟開party, 唔知係咪party用定係busking
服務態度:
感覺服務員(應該係)幾friendly👍🏻, 唔會話唔理你唔講嘢嗰啲
總括而言:
推薦環境, 夠獨特 (個人鐘意呢種style)
但晏晝去應該好過朝早
其他食物未試過所以唔評價