2004-09-13
裝修完之後, 個地氈同新屏風好黃, 一入到去令你感到金光閃閃, 認真夠豪.呢度出名唔平, $120叫了一客魚湯米線, 7個人只係每人分得大半碗, 魚片得一塊. 老實講句, 我唔覺得佢有咩咁特別好味, 同其他酒樓的魚湯米線差不多牛肉球的肉地好滑, 唔錯.蛋撻仔的撻皮好脆, 又唔太甜, 好味.燒鱔$60, 有d腥, 肉地唔夠厚, 不好吃, 春卷好脆唔油, 但料好少. 雞軟骨炸得不錯, 一般貨式不值$60. 另order了數種點心呢度慣例有糖水送, 次次都有成三四種比客人選, 但今次只有cheap cheap豆腐花同桂圓糖水, 叫了桂圓糖水, 有好多龍眼肉, 糖水唔太甜, 好好味, 好滋潤!!點解呢度久久未能改善佢個手電network, 呢度依舊係收唔到電話, 你話, 淺水灣食飯收唔到電話, 有無搞錯!!