今日嚟到西營盤食甜品,見到有好多間都係食護院唔嚟終於搵到一間比較多種類多元化嘅甜品舖!價錢唔貴,份量又足,感覺似家庭式經營幾唔錯!由於唔知食咩好,就叫咗個甜品叫做是但啦,估唔到都幾有驚喜,啱晒選擇困難嘅人😆 🍨宇治金時 $40 (7.5/10)抹茶雪糕,涼粉,小丸子,雲呢拿刨冰,紅豆,份量幾大幾豐富,抹茶雪糕到香濃抹茶味,兩份都夠玩小丸子好煙韌,雲呢拿刨冰都係碎冰口感,比較粗糙,都有雲呢拿嘅香唔會太甜!都幾抵幾好食。🍨是但啦 $40 (7.5/10)曲奇雪糕,爆珠,西米,椰果,涼粉,益力多沙冰,冇諗過是旦可以咁豐富,份量好足!爆珠酸酸地爆開,椰果好爽口,涼粉好淋,益力多沙冰係碎冰質感,比較粗糙,益力多味酸酸地,好開胃!是但都可以咁豐富,好食又有驚喜!推薦指數: 7.5/10嚟到西營盤呢邊嘅話不妨都試吓呢間甜品舖,抵食又好食,都好多選擇!

🍨宇治金時 $40 (7.5/10)

🍨是但啦 $40 (7.5/10)

推薦指數: 7.5/10