2015-12-09 646 views
西環人推介的餐廳朋友未嫁前住西環,嫁左就搬左過海,但同我地班中學同學聚舊,都係要返返西環😜。佢推介西環碼頭,食過幾次,話質素幾好。睇menu見到好多野想食,除左海鮮仲有好多小菜可以揀,最後都係由西環人發辦,應該無錯。朋友果然信得過,叫左半隻芝麻雞,佢話每次必點。隻雞有個雞肉切成嘅雞冠,有造型,望落醒神。雞皮脆卜卜,好薄,芝麻香口,無肥脂肪,可以放心食(自我安慰mode)。雞肉已經去骨,好嫩滑,仲有碟柚子醬可以點,好好味!龍皇泡脆飯都令人好滿意!用熱鍋上枱,上枱後先倒一碗脆米落去撈,勁鍾意啖啖都有脆米嘅口感!海鮮料都好足,有蝦、蜆、蚌、魷魚,配埋粥,好鮮甜。侍應話黑松露醬燴豆腐係招牌菜,作為一個黑松露粉絲,一定要試下!豆腐石鍋上,熱辣辣,醬汁沸騰左好耐!有冬菇、秀珍菇同雞脾菇一齊,配埋黑松露,好入味!豆腐好大塊,好滑,整體都好好食!西環人果然無介紹錯!

西環人推介的餐廳

西環人果然無介紹錯!

$230 (Dinner)
  • 黑松露醬燴豆腐
  • 芝麻脆炸雞