2021-03-24
📍西環良心小店 · 平民價創意fusion菜‼️-- Pop Street🍝💛===========================Popstreet位於西營盤第三街,主打fusion菜😋lunchtime有套餐供應,跟餐會有沙律同飲品~🙈------------------------------⭐️鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75 (7.2/10)見過唔少人介紹呢個飯所以我同朋友都係衝住佢而嚟!🤣賣相唔錯,叉燒煮得入味,有燒汁嘅香甜~但肉質普通,未至於好腍,有部分仲有少少柴🙈溫泉蛋用嚟撈飯令飯粒幾濕潤~羽衣甘藍加咗調味炒過,味道唔錯👍但整體而言唔係太有亮點🙈------------------------------⭐️忌廉雞肉炒意粉 $80 (7.5/10)呢個係是日廚師之選,所以應該定期會有唔同款🙈忌廉醬汁超級creamy,仲有陣濃郁嘅牛油香!!🤤意粉份量多,煮至al dente,掛滿醬汁超滿足🤩‼️相比之下反而中意呢個多啲🤣------------------------------整體嚟講食物質素ok,但不至於好有驚喜🙈但環境都坐得舒服,同朋友lunchtime嚟傾下計食個飯都
===========================
⭐️鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75 (7.2/10)
⭐️忌廉雞肉炒意粉 $80 (7.5/10)
整體嚟講食物質素ok,但不至於好有驚喜🙈但環境都坐得舒服,同朋友lunchtime嚟傾下計食個飯都唔錯嘅😬
賣相:7/10
味道:7.3/10