2023-02-07
平時放假我最中意就係搵啲靚靚餐廳cafe去下,平時活躍喺九龍新界區嘅我今日決定去下港島區遠小小周圍行下😎上網見到呢間有哂藤椅東南亞風格既TBC cafe,就book定出發去食lunch美式咖啡 尼加拉瓜果仁風味 $38佢 Americano有fruity 同埋nutty揀,睇自己喜歡邊款可以揀👍椰子牛奶咖啡(轉燕麥奶) $63 凍陣陣椰子香味,杯邊加上椰絲碎,每飲一啖都應覺到椰子香甜與咖啡香味,味道好夾娘惹喇沙老虎蝦扁意粉$138扁意粉掛上滿滿喇沙醬汁,第一次食哩個味道,惹味又香口,老蝦都好彈牙肉厚冬蘑蛋黃醬煙三文魚班尼迪克蛋$108冬陰功嘅味道唔會非常濃,用上近似糖心蛋,落好滿足,視覺效果滿分💯係與別不同既Egg Benedict 👍鮮芒果麻糬高夫配椰子雪糕$68雪糕唔算太有椰子味,比較淡口,芒果食落酸甜酸甜,麻糬窩夫口感豐富煙煙韌韌,味道3樣配合起黎幾得意當日好在早去想影下相,冇耐已經全場滿座,好在我早去有得坐藤椅位影下靚相📸📸
美式咖啡 尼加拉瓜果仁風味 $38
椰子牛奶咖啡(轉燕麥奶) $63 凍 陣陣椰子香味,杯邊加上椰絲碎,每飲一啖都應覺到椰子香甜與咖啡香味,味道好夾
娘惹喇沙老虎蝦扁意粉$138
冬蘑蛋黃醬煙三文魚班尼迪克蛋$108
鮮芒果麻糬高夫配椰子雪糕$68 雪糕唔算太有椰子味,比較淡口,芒果食落酸甜酸甜,麻糬窩夫口感豐富煙煙韌韌,味道3樣配合起黎幾得意