2021-07-25
一直覺得西環係一個幾有情調嘅地方,因為佢冇中上環咁繁忙,但就有唔少舊式高尚住宅,感覺上比較寧靜。.骨子裡唔係開係一般嘅商業大街而係住宅區附近,住宅區人流唔多唔會人來人往,個感覺好舒服好適合大家坐返半日。.餐廳裝修好簡潔但係周圍都係好細緻打卡位,特別係佢嗰個大木櫃,連本Menu都係用人手畫好靚😍。可惜因為今日得一個人所以唔可以試太多款甜品只能夠叫 my all time favorite..Marshmallow Croissant Waffle with Japan Vanilla Ice-cream 💲60⭐️4.3/5呢個棉花糖牛角包窩夫非常邪惡😂,但我就係比佢好可愛嘅雪糕熊仔吸引住。佢所有元素我都好鍾意,雖然好邪惡但覺得好好味。.Latte 💲40⭐️3/5杯奶啡冇咩特別,咖啡應該唔係佢主打嘅飲品。就係簡簡單單一杯咖啡。.總括:甜品無論賣相同味道都不錯,興食店來講其實佢算多多選擇。除咗甜品之外佢哋都有熱食,我有好多款想試未試到,加埋環境因素可以再encore。
⭐️4.3/5
Latte 💲40