☀️ 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝘆 𝗮𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟭𝟮𝟲)呢個係老闆推介❕果然係令我有驚喜 (係會回頭果隻keke) 首先佢既all-day breakfast 係同出面好唔同 主打健康飲食 有南瓜 大啡菇 溏心蛋 仲有好特別 low-carb keto 既花椰菜飯🥰超適合減肥/想食健康D既女仔😝重點係所有野都好食derr! super recommend🍝𝗦𝗹𝗼𝘄-𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 ($𝟵𝟲)呢個pasta可以揀自己既醬汁 全部都係自家製兼好健康😋今次揀左南瓜醬 食落好rich🤤加上雞胸肉唔會好 ’鞋‘ 食完頗飽好satisfying🫡🍎𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗰𝗿𝘂𝗺𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘃𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 ($𝟲𝟮)呢個dessert 係超有homemade既feel 食落好warm 咁啱果日落雨 好有rainy day comfort😚 anyway 兩個朋友仔share都幾好👍🏻🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟲)呢個飲品令我印象深刻😍首先飲品base係fresh lemonade 好似外國果種味道 超authentic! 跟著老闆👨

🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟲)
呢個飲品令我印象深刻😍首先飲品base係fresh lemonade 好似外國果種味道 超authentic! 跟著老闆👨🏻就幫我地調教matcha 口感唔會有粉狀 好細心❤️入口估唔到 matcha x lemonade好夾又清新🍃

🍋𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟮)
因為飲完上面果杯飲品 相對地覺得呢杯無咩超特別既位🙈不過係好refreshing幾飲品!唔喜歡綠茶既朋友可以揀呢個~

overall 係一個好令人開心又驚喜既用餐體驗😚超鐘意cafe hopping 既me 有得打卡 又有得食健康飽肚既食物 主食 甜品 飲品都幾好!hku既朋友有福氣啦👩‍❤️‍👩

p.s. 因為呢間cafe一般星期日至星期二會教授SCA 咖啡證書課程,所以餐飲營業時間比較特別! (星期三至六)大家睇清楚時間 唔好碰門釘啊🤞🏻

♕ ʀᴀᴛɪɴɢs ♕
😋味道: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻