2024-11-26 63 views
係正西營盤站對面, 一行出地鐵站口就見到, 有戶外同室內既座位, 估唔到佢星期六都有Lunch Set $228, 有前菜- 湯或者沙律, 我地揀左湯- 忌廉煙肉洋蔥蘑菇湯Cream of Bacon Onion Mushroom Soup 三文魚籽蟹肉日本海膽醬義大粉$169(Salmon Roe & Crab Meat spaghetti in sea urchin sauce) 面頭真係有好多三文魚籽同真蟹肉, 海膽醬都完全地融合係意大利麵裡面。味道都好濃郁, 麵質都唔會硬, 仲要熱辣辣咁上黎, 成件事好香好正。意粉既份量都唔少, 一個人食都真係會好飽。另外我跟餐加左肉醬芝士薯條 $38(Bolognese Cheese Fries)薯條本身粗條, 係偏軟身巴薯條, 但係夾埋芝士肉醬食就岩岩好, 唔會太咸太熱氣, 仲食到本身薯條既薯香味。跟餐仲有杯咖啡- Latte $21 (Nutty)呢度既咖啡師好有心機, 拉左個動漫人物出黎好得意, 忍唔住係咁影相, 咖啡本身既水準都唔錯, 但得黎飲。最後仲叫左個甜品- 香蕉朱古力可頌窩夫 $109(Banana & Nutella Cr
係正西營盤站對面, 一行出地鐵站口就見到,

有戶外同室內既座位,

估唔到佢星期六都有Lunch Set $228,

有前菜- 湯或者沙律, 我地揀左湯- 忌廉煙肉洋蔥蘑菇湯

三文魚籽蟹肉日本海膽醬義大粉$169

面頭真係有好多三文魚籽同真蟹肉,

海膽醬都完全地融合係意大利麵裡面。

味道都好濃郁, 麵質都唔會硬, 仲要熱辣辣咁上黎,

成件事好香好正。

意粉既份量都唔少, 一個人食都真係會好飽。

另外我跟餐加左肉醬芝士薯條 $38

(Bolognese Cheese Fries)

唔會太咸太熱氣, 仲食到本身薯條既薯香味。

跟餐仲有杯咖啡- Latte $21 (Nutty)

呢度既咖啡師好有心機, 拉左個動漫人物出黎好得意,

忍唔住係咁影相, 咖啡本身既水準都唔錯, 但得黎飲。

最後仲叫左個甜品- 香蕉朱古力可頌窩夫 $109

(Banana & Nutella Croffl)

呢個係牛角包窩夫, 我覺得呢種窩夫係香好多同好食D,

因為夠脆有咬口, 仲有埋Nutella醬, 好邪惡但好好食。

整體黎講真係唔錯, 同朋友姊妹一齊去打個卡傾下計係一個幾好既選擇。
  • latte
  • 三文魚籽蟹肉日本海膽醬義大粉$169