2022-12-20
#ftf_元朗西貢過江龍 元朗最強cafe環境休閒,有和風日本feel,聖誕去日本機票太貴,去唔到旅行就來感受下日系小庭院咖啡店,一樣別具風味!Black truffle crab dip w/ toasts $108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️淡淡既黑松露味配上有大量鮮香蟹肉,令沾醬極之鮮甜,吐司烘得剛好,外脆內軟,口感有靭到,十分欣賞!Beef open toast $124⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️吐司帶有醋香,令和牛香濃既牛鮮味更提鮮,加上芝士、洋蔥同火箭菜,口感豐富有層次,而且好飽肚!FIG Baby Pancake $78⭐️⭐️⭐️⭐️凍冰冰嘅雪糕滑溜,配熱辣辣帶蜜味嘅pancake,加埋香甜既無花果,冰火交融,味道妙絕!Tofu Basque burnt cheese cake $38⭐️⭐️⭐️⭐️芝士味同豆香平衡得好好,相對原味較清新,口感幼滑!Iced oolong latte $42 oat milk +$6⭐️⭐️⭐️⭐️好少何見有烏龍茶拿鐵,唔甜有茶香,我鍾意,但飲到尾都有少許茶渣粉,所以冇咁順滑。Latte $42 oat milk +$6⭐️⭐️⭐️⭐️正常發揮,不過不失。整體食物質素真係好出色,會再回訪!希望有位,哈
西貢過江龍 元朗最強cafe
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Beef open toast $124
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
FIG Baby Pancake $78
⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士味同豆香平衡得好好,相對原味較清新,口感幼滑!
Latte $42 oat milk +$6
⭐️⭐️⭐️⭐️
正常發揮,不過不失。
整體食物質素真係好出色,會再回訪!希望有位,哈哈!🤤
回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻